sitelogo

Donateursactie

Margriet Kalsbeek

Margriet Kalsbeek

Op zaterdag 2 oktober heeft de donateurscommissie van Stichting Skûtsje Raerder Roek een donateursactie in Raerd georganiseerd. Bemanning en vrijwilligers zijn door het dorp getrokken om nieuwe donateurs te werven. Dit is nodig om het meer dan 100 jaar oude skûtsje in de vaart te houden en te kunnen laten wedstrijdzeilen in de IFKS.
Met een praam op een kar, muziek en een geluidsband, ingesproken door niemand minder dan skûtsje-omroeper Klaas Jansma, was de stoet haast niet te missen. De actie heeft zijn vruchten afgeworpen. We zijn dan ook heel dankbaar voor alle steun van zowel de oude als de nieuwe donateurs en natuurlijk niet te vergeten, alle vrijwilligers die hierbij hebben geholpen.
We gaan ervan uit dat we volgend jaar, als Raerder skûtsje, weer fantastische wedstrijden mogen zeilen en dat we in het najaar weer gewoon als vanouds de jaarlijkse donateursdag op het skûtsje kunnen organiseren. Hopelijk tot dan!

Meer berichten

IFKS 2018

Het was weer een veelbewogen IFKS. Afgelopen jaar gepromoveerd naar de B-klasse, dus de concurrentie was dit jaar weer een stukje sterker dan vorig jaar.

Lees meer »

IFKS 2019

Zo…. wat was het weer een superweek, met voor ons een fantastisch resultaat; 2e in de B-klasse en dus gepromoveerd naar de A-klasse van de

Lees meer »

IFKS 2017

Dit jaar was het even anders voor ons. Met een nieuwe schipper ‘Sijmen’ begonnen we weer onderaan, dus in de C-klasse. Michiel zat lekker met

Lees meer »

Het jaar 2017

Inmiddels zijn we alweer gestart aan seizoen 2017. Dit jaar zeilen we voor het eerst mee in de C-klasse. Met een nieuwe schipper (Sijmen Kalsbeek)

Lees meer »

IFKS 2015

Wauw wat hadden wij mooi zomerweer tijdens de IFKS-week. De trainingsdagen vooraf aan de IFKS vielen wel een beetje in het water met eerst storm

Lees meer »