sitelogo

Ons skûtsje is ook in de

Verhuur

Om het schip in de vaart te kunnen houden, wordt het schip (met schipper en een aantal bemanningsleden) verhuurd voor daguitjes. Dit is leuk, sportief en gezellig voor bijvoorbeeld een familiedag, bedrijfsuitje of een dagje uit met vrienden.

U kunt ervoor kiezen om lekker te genieten van de Friese meren, maar u kunt ook meedoen aan de activiteiten op het schip. Zo kunt u bij de grootschoot of de fok zitten of één van de zwaarden bedienen. Als de wind het toelaat is het natuurlijk ook mogelijk om het helmhout van de schipper even over te nemen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van het skûtsje. Daarnaast is het ook mogelijk om zeilpramen te huren, al dan niet in combinatie met het skûtsje.

Voor prijzen en meer informatie kunt u via de contactpagina contact opnemen met Michiel Kalsbeek.

 

Skûtsje

Wilt u een dag of dagdeel met een groep op het skûtsje meezeilen? Op de contactpagina kunt u de contactgegevens vinden. We zijn zowel via de mail als telefonisch bereikbaar. Op het skûtsje geldt een maximum van 12 personen (excl. bemanningsleden). Bent u met een grotere groep dan is er de mogelijkheid om meerdere skûtsjes te huren. Dit kan ook via ons geregeld worden.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor verhuur:

 • Halve dag / hele dag
 • Zeilen op een skûtsje / meerdere skûtsjes / zeilpraam / meerdere zeilpramen / aak
 • Zeilen vanuit Grou / eventueel ergens anders (in overleg)
 • Verschillende aanvullende mogelijkheden
  • Koffie met oranjekoek/suikerbrood vooraf
  • Lunch, drankjes en/of hapjes aan boord (waaronder echte Raerder Roek Beerenburg)
  • Diner na de zeiltocht
  • Zeilen in combinatie met andere (Friese) evenementen
  • Anders (in overleg)

Boerenpramen

Binnen de stichting is het ook mogelijk om zeilpramen te huren. De laatste jaren worden steeds meer oude Friese Boerenpramen weer onder zeil gebracht. Ook hiermee worden wedstrijden gezeild. Tevens zijn ze te huur (met schipper en bemanningslid) voor groepen. Net als het skûtsje is een zeilpraam heel geschikt voor bedrijfsuitjes, familie-uitjes of voor groepen vrienden.

Op een zeilpraam geldt een maximum van 12 personen (excl. bemanning). Voor grotere groepen is het mogelijk om meerdere zeilpramen te huren. Ook kan het huren van een zeilpraam gecombineerd worden met andere activiteiten.

In overleg is er van alles mogelijk!